Sleva 40% na jídelníčky. V košíku zadejte kód 40

Mandlová mouka 1 kg


Můžeme doručit do:
26.4.2021
Do 7 dnů
Kód: 3279
259 Kč
Kategorie: Ořechy a semínka


Na jedné straně by měla být mandlová mouka Targroch známým produktem, ale na druhé straně vyvolává velký zájem a je jakýmsi objevem. Je to velmi zdravý a kalorický produkt - stejně jako mandle, ze kterých je vyroben. Čím se mandlová mouka odlišuje, jaké je její použití a je vůbec lepší než jiné druhy mouky?


Mandlová mouka se vyrábí jemným mletím semen mandlového ovoce, obecně známého jako mandle. Jedná se o jeden z nejzdravějších ořechů a patří do skupiny superpotravin. Nejprve obsahují hodně zdravých tuků, hodně vitaminu E a minerálů - vápník, hořčík, zinek, draslík a fosfor. Kromě toho podporují práci mozku, stimulují kreativitu a posilují koncentraci. Mleté mandle jsou ve skutečnosti stejně zdravé jako celé mandle. Proto je mandlová mouka dobrou volbou pro zpestření tradičních moučných pokrmů. Z mnoha výhod stojí za zmínku jeho vynikající chuť a skutečnost, že je bez lepku. Je třeba si uvědomit, že ořechy jsou jedním z nejčastějších alergenů, proto by je měli alergičtí lidé používat opatrně, zvláště pokud si nejsou jisti, které druhy ořechů je senzibilizují.


V případě mouky z ořechů a lusků je obvykle velmi obtížné úplně nahradit pšeničnou mouku 1: 1. Mleté mandle jsou však v tomto ohledu výjimkou. Je třeba si uvědomit, že při úplném nahrazení pšeničné mouky mandlovou může mít pečivo jinou strukturu a nemusí správně stoupat. Zvláštním případem je také kvasnicové těsto, k jehož přípravě potřebujete kvásek. Při jejich hnětení je nejlepší mleté ​​mandle smíchat s jinou moukou, která má lepší pekařské vlastnosti - např. Pšeničnou nebo špaldovou mouku. To těstu umožní lepší kynutí.


Mleté mandle lze přidat téměř ke všem pokrmům - zejména těm, které se podávají sladké. Zvláště doporučujeme s nimi připravovat palačinky, vdolky, zdravé powerbally, vafle a koláče. Mandlová mouka je často nazývána nejzdravější a nejchutnější z nějakého důvodu. Každý, kdo hledá nové příchutě a chce si udělat ze svého jídelníčku cennější, by měl trvale zavádět pokrmy s jejich přidáním do jídelního lístku.



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: