Sleva 40% na jídelníčky. V košíku zadejte kód 40

CIZRNOVÁ MOUKA - 1 KG

Můžeme doručit do:
26.4.2021
Do 7 dnů
Kód: 3276
109 Kč
Kategorie: Ořechy a semínka

Cizrnová mouka Targroch je nepostradatelnou složkou indické kuchyně a důležitým prvkem rostlinné a bezlepkové stravy. Ačkoli to ještě není tak populární jako pšeničná mouka, ocení ho milovníci nových příchutí, zdravého stravování a kulinářských experimentů. Co stojí za to o tom vědět?

Besanská nebo cizrnová mouka, známá také jako hrachová mouka. Vyrábí se mletím cizrny suché nebo mokré (nebo dokonce fermentované). Proces fermentace, i když to zní trochu odstrašujícím způsobem, je velmi užitečný, protože zlepšuje stravitelnost bílkovin. Ve skutečnosti má besan málo společného s tradičními obilnými moukami. Jako luštěninový produkt poskytuje nadprůměrné množství bílkovin, železa, draslíku a hořčíku. Cizrnová mouka je široce používána, ale liší se od jejího pšeničného protějšku. Není vhodná k přípravě tradičního  pečiva samostatně, ale je dokonalá jako přísada do polev, omáček a řízků nebo jako základna pro veganskou frittatu.

Ve středomořských zemích je besan neoddělitelnou součástí chleba, kofty, sladkostí a všech druhů občerstvení. Používá se k přípravě khandvi - tradičního občerstvení ve formě rohlíků, kadhi - husté, kořeněné omáčky na teplou, pakora - zeleniny do těsta a dezertu ladhoo z máslové pražené cizrnové mouky s ořechy a rozinkami. Je zajímavé, že mírně ořechový besan - i když je vyroben z cizrny - vůbec nepodobá chuti vařených fazolí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: